23. märts 2023

Küpsetustunnid 8. klassis

8. klassis õpime erinevaid taignaid lähemalt tundma. Teooriat on lihtne õppida, kuid praktilistes tundides tuleb põhjalikult läbi mõelda, mida mis järjekorras teha, et piisavalt jõuaks taigen vajadusel kerkida, küpsetis jahtuda, süüa ning koristada - seda kõike 90 minuti jooksul. 

Keedutaignast valmisid kohupiimataskud või tuuletaskud ning singi-juustu täidisega profitroolid. Juhtus ka toredaid apsakaid, kus suhkru asemel läks kohupiimatäidisesse soola; taignale sai lisatud liiga vähe mune, mistõttu taigen ei kerkinud, ja üks ahjuplaadi täis ekleere sai liiga vara ahjust välja võetud ning süüa neid kui šokolaadiga kaetud pannkookisid. Oli lõbus tund.

Pärmitaignast valmis pitsa, juustu- ja kaneelirullid ning vaarika-kohupiima rullid. Küllap oleks taignad igatsenud rohkem kerkimisaega, kuid siiski sai koolimaja mõnusalt küpsetamislõhna täis ning kõik pirukad said otsa - ilmselgelt olid maitsvad!

Muretaignast valmisid quiche'id toorsalatiga - singi ja juustuga, lõhe ja brokkoliga, tomati, spinati ja fetajuustuga - valik on lõputu! 

Head isu!

Juhendaja: Lisete Lige





















Kommentaare ei ole: