24. märts 2023

7. klasside õpilaste valmistatud eesti toite

7. klassis õpime lähemalt tundma eesti rahvuskööki. Tutvume sellega, mida viimase paarisaja aasta vältel on eestlane söönud ning kuidas eluruumid ja riigikord on seda mõjutanud. Valmistasime koduseid toite ning tunneme rõõmu, et kooli ümber on taas tärganud kevadlilled, mida klassiruumi kaunistuseks tuua. 

Vahva on tõdeda, et kartulisalatit peetakse ikka au sees ning rullbiskviit ja kohupiimakook marjadega meenutavad endiselt vanaema-vanaisa külaskäiku. On need ju kõik õitsva esimese Eesti Vabariigi aegsed toidud, mille retseptid levisid kalendrite kaudu ning pidasid vastu ka slaavi köögi pealetungi nõukogude ajal. Täna, mil pitsa, pasta, burger ja sushi võivad küll ühed teismeliste meelisroogadest olla, siis tuleb tunnistada, et kartuli ja kohupiimatoodete vastu ei saa! Seitsmendike garantii!

Head isu!

Juhendaja: Lisete Lige













Kommentaare ei ole: