30. märts 2015

Kokandus "Mystery Box Challenge" 8klassiga

8.a klassi neiudega sai õppeaasta kokandustundidele kriips alla tõmmatud veidi erilisema toidupraktikumina. Nimelt tekkis juba mõni aeg tagasi idee, et "Õpetaja palun tehke meile selline Mystery Box Challenge nagu Meisterkokas tehakse, et me tuleme tundi, ei tea, mis toiduained meil kasutada on ning peame olemasolevatest toidu valmis tegema". Idee tundus alguses üsna utoopiline, kuid lõpuks suudeti õpetaja ikka nõusse rääkida. 




LOE EDASI, KUIDAS MEIL LÄKS!


Välja pakuti kolm komplekti toiduaineid: kahe soolase ja ühe magusa toidu jagu. Õpilased tulid tundi, tõmbasid loosi, milline rätiku all olev toiduainete kuhi millisele toidugrupile kuulub ning hakati kiiresti ideid ja mõtteid koondama. 






Grupid jõudsid kiiresti kokkuleppele, mida tehakse ning koostöö sujus kenasti.




Valmisid ääretult maitsvad road ning õpetajana võin kinnitada, et olen ääretult uhke oma õpilaste üle, kes suutsid kiiresti ette antud olukorras tegutseda ning seda ka veel väga maitsvalt ja tulemuslikult. Arutasime ka koos, et selline oskus on väga oluline ka tulevikuks, kui külmkapis on olemas teatud toiduaineid ning pead suutma välja mõelda, mida nendest teha võiks! Suurepärane!

Tänapäeva nutikad lauakaunistused
Vürtsikas nuudli wokiroog 
Mitmejuustupirukad
Koorene kanapasta 
Pesto-feta toorsalat
Aurutatud brokoli
Marja-banaani kohupiimakook küpsisepõhjaga + virsik šokolaadis

Kommentaare ei ole: