9. juuni 2023

Muretaigen ja quiche

 8. klassi tehnoloogiaõpetuse grupiga tutvusime erinevate taignatega: biskviit-, keedu-, pärmi-, leht- ja muretaigen. Pikemalt peatusime viimasel ja valmistasime singijuustu ning tomati-spinati-fetajuustu quiche'e. Statistika ütleb, et kokku valmis 14 quiche'i nelja klassi peale. Kõik õnnestusid kas väga hästi või täiuslikult. Sööjad ise jäid rahule pigem singijuustu valikuga ning paar gruppi pettusid fetajuustu intensiivsuses. Mahe toorsalat küll tasakaalustas tugevaid maitseid, kuid noored kokad tõdesid, et peab kindlasti veel proovima - ehk katsetada sootuks mereandidega, köögiviljadega või prantsuse päraselt kolme juustu pirukaga. Igal juhul esmane jahe reaktsioon antud lahtise piruka vastu asendus totaalselt palava armastusega ning entusiasmiga teinekord pitsa asemel sootuks "fancy'mat quiche'i proovida!" - mõte ühe koka suust. Omal soovil valmisid veel muffinid ja kaneelisaiad, et ikka miskit magusat ka kõrvale saaks. Singi-juustu-sibula rullid pidid ka veel ühel grupil lisaks olema, et koolipäeva jooksul oleks, millest energiat ammutada. 

Juhendaja: Lisete Lige













Kommentaare ei ole: