5. mai 2021

7. klasside vormiroad otse ahjust

 



Kevadtalvel sai omajagu näppe kulutada kudumisele. Viimastel nädalatel oleme vaheldust saanud kokkamisest ning õppinud nii mõndagi uut vormiroogade valmistamise kohta. Vormiroog on geniaalne toit kasutamaks ära eelmise päeva keedetud köögiviljad, laduda need kihiti ahjuvormi, lisada veidi muna-piima segu, maitsestada ürtidega, pista mõnekümneks minutiks ahju ja voila! Imemaitsev vihmase kevadpäeva toit on valmis! Sama lihtne on vanaaegse saiavormi valmistamine. Kui kodus vedelevad juba kõvaks tõmbuvad saiaviilud, üleküpsema kippuvaid puuvilju või mõnusat moosi, siis saab need kasutada ära suurepäraseks saiavormi valmistamiseks. Krõbeda koorikuga puuviljase saiavormi kõrvale sobib suurepäraselt kas valget jäätist, suts kohupiima või nagu vanasti - piima - ning lasta heal maitsta! Kui on aga isu kauem köögis nokitseda, siis saab ette võtta lasanje või pastavormi valmistamise.

Teooria teadmiste juhendaja: Lisete Lige


VAATA VEEL!




SAIAVORM







PASTAVORMID JA LASANDJED - LÄKS!






Kommentaare ei ole: