17. aprill 2017

Loomingulised tikandid aksessuaaridel, rõivastel, seinakaunistustel

Tikkimine on üks nendest käsitöötehnikatest, mis enamasti ei jäta kedagi külmaks. Seda kas armastatakse või puhtalt selle sõna kuulmise peale minestatakse. Vahel on nende "minestushoogude" taga kõigest üks hall mälestus eriti ajamahukast tikkimistööst, mille käigus on igasugune isu ja huvi nõela käes hoida pikemaks ajaks kappi luku taha pandud.
Kuid sel korral elasime kõik esmased silmade pööritamised ja pool minestamised üle ning võitlesime selle tikkimisisu tagasi ja kohe nii võimsalt, et nii mõnigi õpilane küsis, kas ta võib veel lisaks midagi teha. No, kes keelata saab! Kui idee oli olemas ja see oli kindlapeale vaja teostada, siis õpetaja kätte ette ei pannud! Oli neiusid, kes tulid mõnenädalase tikkimisperioodi jooksul kooli ei tea mitmenda rõivaesemega, et see loominguliselt kaunistada. Loodetavasti keegi püksata või jakita ei jäänud, sest suuremat sorti teksade ja tagide tuunimine sai põhjalikumalt ette võetud.
Üllatus-üllatus, kui nüüd nii mõnigi sõbranna, õde või ema saab omale sünnipäevaks või mõneks muuks tähtpäevaks kaunid kõrvarõngad, kaelaehte või prossi. 
Head vaatamist ja kibelege ikka tikkima! 


































Kommentaare ei ole: