15. oktoober 2012

7C tutvused lehttaignaga - kanapirukas ja kaneelirullid


Kaneelirullid ja kanapirukas perelt nr 3 - Johanna, Deili, Triin, Kadri ja Liisa

Kiitus perele nr 3 - suurepäraselt kujundatud ja kaetud laud, maitsev toit, mis mõlemal juhul õnnestusid ning klõpsatud pilt valminud toidust! Parim võimalik komplekt! Kallid klassikaaslased - tehke järgi ning trumbake üle!

ALLPOOL PILDILISA JA RETSEPTID!




Õpetaja klõpsud perede toitudest!


Kanapirukas perelt nr 1 - Kärttu, Lisette, Mia ja Chrislen





Kaneelirullid ja kanapirukas perelt nr 2 - Liisbet, Marilin, Birgitta ja Maria



Kaneelirullid ja kanapirukas perelt nr 3 - Johanna, Deili, Triin, Kadri ja Liisa



Kaneelirullid perelt nr 4 - Anneliis, Carmen, Helene, Iris ja Jana



Lehttaigen
KANAPIRUKAS

Vaja läheb:
·        500 g pärmi-lehttaigent
·        500 gr broilerifileed
·        100 gr sinihallitusjuustu
·        1 ananassi konserv
·        200 gr juustu
·        Pizzamaitseainet, broilerimaitseainet
·        Küpsetuspaberit
·        Õli praadimiseks


Valmistusviis:
1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Rulli taigen lahti ristküliku kujuliseks.
3. Lõika broilerifilee kuubikuteks ja prae pannil pruunikaks, maitsesta.
4. Tükelda ananassitükid ja sinihallitusjuust.
5. Aseta taignale broilerikuubikud, ananassitükid, sinihallitusjuus ja riivitud juust.
6. Keera pirukas kokku, nii et kogu kattematerjal on kaetud.
7. Küpseta 200 kraadises ahjus ~25 minutit.



  
Lehttaigen
KANEELIRULLID


Vaja läheb:
·        500 gr leht-pärmitaigent
·        80g margariini või võid
·        1 dl suhkrut
·        2 tl kaneeli
·        Kardemoni soovi korral

Valmistusviis:
1.   Kuumuta ahi 220 kraadini.
2. Rulli taigen lahti ristküliku kujuliseks.
3. Valmista kaneelitäidis – sulata veevannil või, lase võil jahtuda, lisa seejärel suhkur ja kaneel, soovi korral kardemon.
4. Pintselda kaneelitäidis lehttaigna pinnale, nii et taigna üks laiem äär/külg jääks täidisega määrimata.
5. Keera taigen laiemat äärt pidi kokku, nii et täidisega määrimata osa jääks rullitud osa välimisse otsa.
6. Küpseta 220 kraadises ahjus ~15 minutit.


Kommentaare ei ole: