26. märts 2013

6.- ja 7. klasside amigurumi loomakesed

6.- ja 7. klassidega heegeldasime erinevaid amigurumi loomi, mis osutus väga lõbusaks ja edukaks ettevõtmiseks. 


Amigurumi on Jaapanist pärit stiil valmistamaks pisikesi mänguloomi ja inimesetaolisi olendeid
(Ami = heegeldatud või kootud, nuigurumi = täistopitud nukk).

Nii valisid kõik õpilased ise välja, millise looma soovivad nad heegeldada ning tulemuseks olid imeilusad armsad loomakesed - kellel suuremad, kellel väiksemad, kellel loomad, kellel nukud. 


Vaata lisaks erinevaid amigurumi loomakesi!

12. märts 2013

8B klassi voolimise nostalgia minutid fimo savi seltsis

Fimo savi voolimise juures olid 8B klassi õpilastel läbivateks teemadeks muffinid, pulgakommid, koogid ja tordid - ilmselgelt võis põhjuseks olla tühi kõht ning tohutu magusaisu. Loomulikult olid omal kohal ka erinevad kujud, rooside voolimine ning detailsed kõrvarõngaplaadid. 


Milline loominguline voolimise hommik! Tulemused siis sel korral sellised!

5A klassi loominguline veerandi lõpp - patside punumised!

5A klassiga lõpetasime kolmanda veerandi patside punumisega. Tunni ülesanne nägi välja selline, et iga õpilane pidi punuma kaasõpilasele punutise ning jäädvustama tehtud patsi. 

Nii õppisime kõigepealt koos tavalist punupatsi tegema ja kalasaba punuma ning seejärel katsetasid õpilased juba ise, mida kõike on võimalik punuda, rakendades tegelikult seda üht sama, kalasaba punumise tehnikat. 

Anette imeliselt punutud loominguline pats
Vaata lisaks kõiki teisi punutisi, kommenteeri postitust ja anna teada, milline on SINU arvates kõige vahvam pats. 

3. märts 2013

Fimo savist voolivad 9. klasside neiud

Eksperimentaaltehnikad on jõudnud fimo savi kätte ning kujutan ette, et paljude voolijate emotsioonid olid küll nostalgilised, tuues paralleele lasteaias plastiliiniga voolimise mälestustest. 

Ülesandeks oli siis välja mõelda, mida savist voolida - fimo savi näol on tegemist eri värvi savist, millest on tegelikult võimalik voolida ükskõik mida. Ilmselt on aga erinevad ehted siiski need, mida fimo savist kõige enam tehakse. Pehme plastiliini taoline materjal saab oma kõvaduse seda hiljem 15-30 minutit 100 kraadises ahjus küpsetades. 



Huvitav oli näha, kuidas kõikidel tekkisid omanäolised ideed, mida hakati teostama. Voolimise tulemusena saadi valmis erikujulisi ehteid, detailseid sõrmuseid ning ka hoopis suuremaid kujutisi - küpsistest õnnekujukesteni. 

9C loomingulised voolimised
9A Edeni originaalsed tordilõigud
Vaata veel, mida fimo savist valmis vooliti!