29. jaanuar 2013

5A loomingulised ning ütlemata erilised heegeldatud sussid käsitööklassi!

Vaata järgnevaid pilte ning vaata, kui vahvate, omanäoliste ning eriliste sussidega said hakkama 5A klassi õpilased, kellel nüüd on igas käsitöötunnis jalad mõnusasti soojas. 

Maria Solei

Vali välja oma lemmik sussid ning postita kommentaar! 

Vaata kõiki susse!

22. jaanuar 2013

Eksperimentaal tehnika - pudelbatika 9. klassidega!

Alustasime 9. klassidega erinevate eksperimentaaltehnikate katsemist ning esimeseks tehnikaks valisime pudelbatika tehnika. Batika ehk sidumistehnika tähendab tekstiili eri viisi kokku sidumist ning seeläbi kanga värvimist. Tulemuseks on abstraktne ning omanäoline tekstiil, kus puudub korrapärasus ja kindel mustrirütm. Seekord siis pudelbatika, mis tähendab, et kangad ei seota niisama kinni vaid seotakse pudeli ümber kinni ning kaetakse tekstiilivärviga.


Samuti on tekstiili värvimisel tarvis olla loominguline ning ilma kindlate etteantud reegliteta kujundada just selline tekstiili pind nagu endal on soov. Üks on kindel - täpne ning täpselt selline, nagu keegi esmalt oma lõpptulemust ette kujutas, ei tule see kindlasti. Huvitav oli jälgida, kuidas mõnes klassis oli läbivaks jooneks hoolikas värvide segamine ja pintsliga kangale kandmine, samal ajal kui mõned asusid kohe kätega värvide kallale ning väljendasid oma loomingulisust kätega tekstiili värvimise näol. 


Nüüd on tarvis vaid oodata tekstiili kuivamist ning seejärel hakata kangast lahti sõlmima, mis kujuneb tavaliselt kogu protsessi kõige põnevamaks osaks, kuna ega keegi ju praegu veel täpselt ei tea, milline on see huvitav lõpptulemus. 



Olge meie käsitööblogi aktiivsed külastajad ning saate peagi teada ja näha, millised tulid välja hetkel veel pudelite külge aheldatud kangad. 

Nüüd jääb vaid küsimus: "Milline see minu pudelitekogu ning tekstiil selle ümber nüüd oli?"




VAATA, MILLISED NÄEVAD VÄLJA PUDELBATIKA TEHNIKA LÕPPTULEMUSED!

Paula, 9C

15. jaanuar 2013

Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpetajad muudavad maailma veel paremaks - Kristjan Salum ja pealkirjata foto!



Uuel aastal uus mäng sarjast "GAGi õpetajad muudavad maailma veel paremaks". Külasta meie Facebooki kontot aadressil http://www.facebook.com/GagOpilastood ning kirjuta postituse kommentaaridesse, mis võiks olla Kristjan Salumi foto uus pealkiri (suurem pilt: http://kristjansalum.eu/index.php?showimage=515), ole lehe "GAG õpilaste käsitöö" sõber ja võid võita selle foto endale. Parima pealkirja valib välja pildi autor. Mäng lõpeb 23. jaanuaril kell 21.17.

9. jaanuar 2013

"Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpetajad muudavad maailma veel paremaks" projekt jätkub!

Eelmise aasta lõpus käima läinud vahva andmisrõõmu täis ettevõtmine on taas hoogu võtmas. Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpetajad teevad omanäolist loomingulist tööd ning Facebooki GAG õpilastööde lehe kaudu leiab tehtu endale uue omaniku. 

Siiani on väljaloositud esemed olnud sellised:

Käsitöö ja kodunduse õpetaja Kristiini vilditud pross!


Haridustehnoloogi Ingridi kaks heegeldatud sõrmust!


Huvitav, kes on järgmine õpetaja ning milline on asi/ese, millega muudetakse maailma veel paremaks?

Juba varsti näed ja kuuled - hoia pilk peal meie lehekülgedel!:)

8. jaanuar 2013

Küsitluse tulemused - milline on kõige lemmikum käsitöötehnika?

Eelmise poolaasta jooksul oli siinses käsitööblogis üleval küsitlus kõige lemmikuma käsitöötehnika kohta. Nüüdseks on uus aasta saabunud ning lemmiku käsitöötehnika küsitlus sulgunud - aeg on teha kokkuvõtteid. 

I KOHT - vastanute seas kõige lemmikumaks käsitöötehnikaks peetud käsitöötenika on KUDUMINE
II KOHT - HEEGELDAMINE
III KOHT - ÕMBLEMINE  / TIKKIMINE

Mis siis muud kui nüüd kõik kiiresti kiiresti kuduma!! Ilusat kudumis- ning kõikide teiste käsitöötehnikate aastat kõigile!