30. november 2012

8C Laura Birgiti suurepärane vabaheegelduse tehnikas sall

8C klassi õpilane Laura Birgit sai valmis vabaheegeldustehnikas salliga, mis näeb välja kohev ja eriline. Nagu vabaheegelduse puhul ikka, ei ole võimalik teist täpselt samasugust tööd teha, nii et ainulaadne on see sall kindlasti. Tubli töö!


Laura Birgit ise oma tööst: „Töö tegemine sujus enam-vähem hästi. Aega läks palju, kuid asja lõpuks sai. Lõpptulemusega olen rahul.“

29. november 2012

8C Kristini vabaheegeldustööks potiümbris

8C klassi Kristin mõtles lahendada vabaheegeldustöö ülesande potiümbrise heegeldamise näol. Tulemus oli igati omanäoline ning eriline. 


8C Kristin ise oma tööst: „Olen saavutusega suhteliselt rahul, kuigi alati saaks paremini.  Ma ei arvanud alguses, et see nõuab nii palju aega ning vaeva, aga ma sain hakkama. Vahepeal oli tunne, et ma ei saa kunagi seda valmis, aga nüüd kui see tehtud on olem ma päris õnnelik, et ma selle valisin. Kui ma selle tagasi saan läheb see pott aknalauale kõigile näha. Eriti uhke olem ma nende pärlite üle, sest ma ei osanud neid õmmelda. Aga ma mõtlesin kõik välja ning sain ilma abita hakkama. Nägin palju vaeva, aga see kõik oli seda väärt, sest olen tulemusega rahul.“


Vaata, millised olid märksõnadega "hakkliha" ja "šokolaad" valmistatud road!

8A klass hääletas valmistatavateks toiduaineteks "hakkliha" ning "šokolaadi". Vaata, millised olid road, mis nende märkasõnade tulemusena õpilastel valmisid!


Vaata, milliseid toite valmistati märksõnadega "hakkliha" ja "kohupiim"!

8C klassile anti ülesandeks oma toiduperega välja mõelda üks soolane ning üks magus roog, mis sisaldaksid järgnevaid klassi poolt hääletatud toiduaineid: hakkliha soolase toidu jaoks ning kohupiim magusa toidu jaoks. Vaata, milliste toitude kasuks õpilased otsustasid ning vali välja oma lemmik!


Vabaheegelduse ja kirjude kirikinnaste näitus!


Kutsun kõiki uudistama kooli raamatukokku neljandale korrusele, kuhu on üles seatud näitus 7.klasside kirjudest kirikinnastest ning 8.klasside vabaheegeldustöödest teemal "Vabaheegeldus sisekujunduses või enda küljes". Õpilastöid täiendavad ka autori enda arvamus tehtud tööst!

28. november 2012

8A klassi õpilase Lisseli kätetööna valmis tassialus.


Lissel ise oma tööst: "Mina tegin oma vabaheegelduse tööks tassialuse. Üldiselt läks mul töö hästi ja sujuvalt. Algul oli mul plaanis teha kaks tassialust, kuid töö osutus raskemaks kui tundus ja ma piirdusin siiski ühega. Ühe korra pidin ma siiski paar väikest kohta üles harutama ja uuesti tegema. Kuid nagu vanasõnagi ütleb: ''Tegiajal juhtub mõndagi.''  Mulle meeldis vabaheegeldus väga, sest selles stiilis ei pidanud jälgima mingit plaani, vaid sai kõik ise välja mõelda ja lasta fantaasial lennata. Loodan, et ka teised klassid saavad sellist heegeldust teha."

8A Elis Gretheli küünlaalus

8A klassi Elisel valmis vabaheegelduse tehnikas küünlaalus.


Elis Grethel ise oma tööst: "Minu tööks oli teha väikene tassi, küünla vms asja alus. Töö tegemine osutus üllatavalt raskeks, kuna muutsin pidevalt meelt selle suhtes, mida lõpuks ikkagi teha. Töötasin selle tõttu isegi kauem, kui alguses plaanitud oli. Muidu sujus kõik hästi, aga vahepeal oli vaja silmuseid lugeda ja see läks aeg-ajalt sassi. Sain ka meelde tuletada huvitavaid tehnikaid ja õppida isegi mõne uue tehnika. Ülesanne oli huvitav, kuna ma pole varem midagi sellist heegeldanud."

25. november 2012

8A Marianne vabaheegelduse müts

8A klassi õpilane Marianne sai valmis väikese roosa mütsiga.


Marianne ise oma tööst: "Ma arvan, et mul läks töö päris hästi, kuid tunnen, et oleksin saanud ka paremini. Võib-olla oleksin saanud teha töö natuke suurema ja ilusama. Minu arust oli selle tegemine väga põnev ja ma oskan nüüd kududa ka vabamalt mitte ainult kindlas mustris."

8A Gerda originaalne vabaheegelduse idee

8A klassi Gerda mõtles välja hea idee vabaheegeldustöö teostamiseks. Nimelt tuunis ta veidi oma punast toppi, millele heegeldati valge vabaheegelduse tehnikas äär. 


Gerda ise oma tööst: "Selle töö läks mul natuke raskemini kui olin plaaninud. See ei meeldinud mulle päris pikka aega ning seepärast ei tahtnud ma seda teha kuid lõpupoole oli see mulle aina rohkem ja rohkem meeldima hakanud. Selle töö tegemine ei olnud raske, loovust ainult nappis väheke, kuid valmis ta sai."

8A Briti vabaheegelduse töö - seelik, mis pidi olema müts!

8A klassi Britt sai valmis ühe väga huvitava tööga, mis pidi algselt olema müts talle endale, kuid töö käigus jõuti uue ideeni, milleks oli hoopis seelik väiksele lapsele. Suurepärane näide sellest, kuidas algselt kavandatu ei pea üldse mitte valmima täpselt sellisena vaid võib muutuda tööprotsessi käigus hoopis millekski muuks. 


Britt ise oma tööst: "Minu heegeldamise töö läks üsnagi suurepäraselt. Ettearvamatult..kuid lõpptulemus oli mulle väga meelejärgi. Ülesanne oli minu jaoks vägagi huvitav ja kavatsen mõnikord veel siukest asja teha..seda oli üsnagi kerge ja mõnus teha:) 
Jäin tulemusega väga rahule.:D" 

19. november 2012

8B Saga vabaheegeldus



Saga ise oma tööst: "Minu arvates oli see lahe töö. Pole varem sellist teinud. Purgi ümber oli natuke raske teha, sest pidi jälgima et liiga laiaks ei lähe. Lõpuks tuli minu arvates väga kena."


8B Kreete vabaheegeldus linik


Kreete ise oma tööst: "Töö läks minu arvates kiiresti, ma panustasin sinna töösse ausalt öeldes 87% ma arvan, ma jäin tulemusega täitsa rahule, sest see oli väga kena kui ma sinna küünla peale panin, see oli tõesti väga huvitav, see ei olnud väga raske aga mulle meeldib rohkem heegeldada kindlat mustrit, sest mul muidu läheb juhe kokku vahepeal. Mulle meeldib tegelikult kõige rohkem kudumine. :)"

8A Eliisi heegeldatud kott

8A klassi Eliis heegeldas koti, mis pidi küll tulema veidi suurem, kuid kukkus välja hoopis selline.



Eliis ise oma tööst: "Kommentaariks ütleksin, et jäin oma tööga enam-vähem rahule. Töö tuli väiksem, kui olin algselt plaaninud ning usun, et kui mul oleks olnud rohkem aega, oleks ka töö parem olnud. Muidu oli vabaheegeldust väga huvitav teha ja vahelduseks oli hea teha ka midagi sellist, mis ei lähe täpselt mustri järgi."

17. november 2012

8A Lisette roosa heegeldatud padi

8A klassi õpilane Lisette poolt valmis vabaheegelduse teema alla kuuluv roosa väike padi. Loodan, et padi leiab ilusa koha ning kasutuse mõnel kenal diivanil.


Lisette ise oma tööst: "Arvan, et mul läks töö hästi ja olen suhteliselt rahul oma lõpptulemusega, padi näeb välja täitsa korralik ja ilus, kuid alati saaks paremini. Panustasin sellele tööle kindlasti maksimumi ja nautisin selle tegemist väga. Õppisin selle tööga kannatust varuma ja sain teada, et alguses ei pruugi kõik välja näha selline nagu sa tahad ja ootad."

14. november 2012

Selgunud on 8A lemmikud punutised!

8A klassi neidude punutud patside seast on välja valitud lemmikud! Pilte punutistest, mille seast lemmikuid valiti, võid näha SIIN. 

Ülekaalukalt enim hääli sai Laura tehtud punutis. Palju õnne Sulle!


Vaata ka, kes jäid auväärsetele teisele ja kolmandale kohale!


Selgunud on 8C lemmikud punutised!

8C klassi neiude seas käis esimese veerandi viimasel tunnil punutud punutiste vahel väike konkurss. Nüüdseks on kõik osalised oma hääled ja arvamused jaganud ning selgunud on 8C klassi lemmik punutis. Kõikide konkursil osalenud punutiste piltidega saad tutvuda SIIN.

Esimese koha ehk kõige enam kommentaarides ära mainitud punutiseks sai Ragne punutud pats Laurale. 


Vaata ka, kes järgmistele auväärsetele kohtadele tulid!

13. november 2012

Lipsusõlmed selgeks!

"Elegantne ja alti väljapeetud Oscar Wilde pidas korralikult tehtud lipsusõlme mehe esimeseks tõeliseks saavutuseks. Kui möödunud sajanditel elanud härrasmees soovis teist härrasmeest hingepõhjani solvata, tegi ta salvavaid märkusi just tema lipsu kohta."

5A klassi poiste erinevate ülikondade ja lipsuõlmede teemalisse tundi tuli täna külla kehalise kasvatuse õpetaja Martin Salong, selleks et jagada poistele nippe ja õpetussõnu erinevate lipsusõlmede sõlmimise teemal. 




Õpitavateks lipsusõlmedeks olid tavaline ühekordne lipsusõlm, topelt sõlmega lipsusõlm, pool Windsori sõlm ja Windsori sõlm. Kõik õpilased said ettenäidatud lipsusõlmed selgeks ning välja said valitud ka kõikide lemmik lipsusõlmed. Nüüd võite julgesti minna 5A klassi poistele kooli peal ligi lipsusõlme sõlmimise palvega, kuna võite kindlad olla, et nad oskavad teid aidata. 

Suured tänud Martin Salongile nõuannete ja õpetussõnade eest!

8A Demi kohvitassialus

8A klassi õpilane Demi heegeldas erilise ja omanäolise kohvitassialuse, mille sisse kohvitass justkui pesa on pununud, sobides suurepäraselt tuppa einelauale sisekujunduselemendiks. 



Demi ise oma tööst: "Ma arvan, et mul läks töö suhteliselt hästi, olen ise ka päris rahul ulemusega ja eriti mulle meeldib see värv. Olen teostusega rahul, sest see sobib väga-väga hästi meie kodu üldiste värvidega kokku. Ma ei panustanud maksimaalselt, aga ikka piisavalt palju. Õppisin seda, et alguses ei näe asjad eriti head välja, aga tuleb varuda kannatust ja oodata lõpp tulemus ära, mis kukkus väga kena välja."

8A Harrieti heegelpinal

8A klassi õpilase Harrieti näputöö tulemusena valmis pinal, mis pidi algselt olema padi, kuid kui töö peaaegu juba valmis oli, siis otsustas ta, et pinalina on tulemus parem ja praktilisem. 


Harriet ise oma tööst: "Arvan, et töö läks täitsa hästi ja olen tulemusega rahul, sest see näeb siiani mu heegeltöödest köige parem välja ja ainuke asi, mida kasutada ka saab. Alati saaks paremini, kuid arvan, et panustasin end sellele tööle maksimaalselt, sest nautisin selle tegemist. Õppisin juurde oma parimalt söbrannalt, kuidas heegeldada lilli jatunnis, kuidas teha lilledele vabaheegeldust ka. Sain uue kogemuse heegelduse kohta, ehk nüüd tean, kuidas käib vabaheegeldus ja mida see endast kujutab ja mida tähendab."

12. november 2012

8A Catherine stiilne must müts

Suurepärane heegeldatud must müts, mida kaunistab lipsu sõlmitud pael. Müts igasse sügisilma igasuguse riietuse juurde - ilus ja sobiv peakate igaks päevaks!


Catherine ise oma tööst: "Mulle väga meeldis seda mütsi heegeldada, kuigi muster oli minu jaoks päris raske. Pidin kogu aeg lugema silmi, et muster segi ei läheks. Oma teostusega olen väga rahul, sest lõpptulemus tuli just selline nagu ootasin. Mütsi heegeldamine võttis aga kauem aega, kui arvasin, seega pidin panustama maksimaalselt. 
Selle heegeldustööga õppisin kannatlikkust, lugedes silmi ikka uuesti ja uuesti!"

8A Mia heegeldatud tassialused


Mia ise oma tööst: " Minu arvates läks mul töö hästi, need on meie tasside jaoks täpselt õige suurusega ning sobivad laudlinaga. Alguses tuli mul mitu korda üles arutada, kuid lõpuks jäin heegeldusega rahule. Töösse panustasin maksimaalselt. Selle tööga sain hästi meelde tuletada, kuidas käis ringi heegeldamine, sest see oli mul täiesti ununenud."

8. november 2012

9ndate klasside suussulav rullbiskviit

Rullbiskviit - tundub paljudele väga lihtsa magustoiduna. Ometi on selles nipid, mis on üsna pretensioonikad ning parima tulemuse nimel nõuavad kokanduses treenitud kätt. Nii panustasin ma siis 9ndate klasside peale ning minu panus kandis vilja - valmisid perfektsed kohevad ja suussulavad rullbiskviidid, mis kadusid laualt hetketega. 


Allpool on toodud ka rullbiskviidi retsept!


7. november 2012

8C Elisa võrratu sall hargipitsi tehnikas

8.klasside vabaheegeldustöö üheks väljundiks võis olla ka hargipitsi tehnika, mille puhul on tegemist väga huvitava ja vähe levinud tehnikaga, olles oma olemuselt aga väga lihtne ning huvitava lõpptulemusega. Siinkohal oli näputäis õpilasi, kes valisid heegeldamise praktilise töö tegemiseks just hargipitsi. Nii tegi ka Elisa, kelle hargipitsi tehnikas valminud sall tuli väga vahva ning loodetavasti sügiseste tuuliste ilmadega vaieldamatu osa Elisa rõivastusest.



Elisa ise oma tööst: "Sarnast salli märkasin ma poes, sealt saingi selle idee. Töö teostamine ei olnudki väga raske ning sain selle valmis üpris kiiresti. Tulemusega jäin ma väga rahule! "

Avalda arvamust ja kommenteeri, mida Sina valminud tööst arvad!


8B klassi Kersti vabaheegeldatud motiivid pluusile

8B klassi õpilane Kersti sai valmis huvitava ja omanäolise vabaheegeldustööga, kus sai oma soovile vastavalt silmuseid seada - nii ongi iga tulemus kordumatu ning omanäolisus garanteeritud. 


Kersti ise oma tööst: "Töö teostamine läks hästi, seda oli lihtne teha kuna sa ei pidanud mõtlema mustrile - vaatasid telekat ja käed heegeldasid. Ma tahtsin teha midagi hästi augulist ning õhulist ja need siis lõpuks lihtsalt kokku õmmelda ja sellest midagi vahvat teha. Särgi peale panemise mõte tuli mul hiljem. Lõpptulemusega jäin väga rahule - see on tore ja armas, aga samas pidulik - täpselt selline nagu ma plaanisin."   

Kommenteeri ja avalda arvamust, mida Sina vabaheegeldatud mütsist arvad!

8A Raeli vabaheegeldatud müts

Valmis suurepärane vabaheegeldatud töö 8A klassi õpilase Raeli poolt. Tehnika võib tunduda pealtnäha absurdne ning tekitada küsimust, kuidas ta seda ometi tegi, kuid tegemist on kõigest vabaheegelduse tehnikaga - heegeldad õpilaste sõnul "lihtsalt suvalt".



Rael ise oma tööst: "Algse idee sain ühest õpetaja heegeldatud tööst. Mütsi enda heegeldamine võttis aega umbes nädal. Värvideks võtsin enda lemmikvärvi – rohelise. Kokkuvõttes jäin enda tööga rahule, mõnest kohast on müts küll veidike lopergune, aga see mind ei häiri." 


Kommenteeri ja avalda arvamust, mida Sina vabaheegeldatud mütsist arvad!

6. november 2012

Mardilaat Saku Suurhallis!

Neljapäevast pühapäevani on võimalik külastada Mardilaata Saku Suurhallis, kust on võimalik ammutada mitmeid erinevaid ideid tänapäevasteks käsitöötegemisteks.

Soovitan soojalt kõikidel sealt laadalt läbi astuda.

Lahtiolekuaegadega on võimalik tutvuda SELLEL aadressil.

5. november 2012

Raamatukokku peapaelanäitusele


Kutsun kõiki üles kooli neljandale korrusele raamatukokku kiikama 6B klassi neiude kootud peapaelanäitusele. Iga praktilise töö juurde kuulub ka õpilase enda loodud kavand oma tööst, mis kuulub iga praktilise eseme valmimisprotsessi vaieldamatusse ossa. 6B klassi õpilased said väga kenasti hakkama nii loodavate kavandite kui ka praktiliste ülesannetega. Aitäh Teile!

Soovitan näitust külastada võimalikult ruttu, kuna ega need peapaelad sinna kauaks ei jää - väljas ju suurepärane peapaela kandmise sügis.

Igasugused kommentaarid on teretulnud!