18. oktoober 2012

8C ütlemata aktiivne patsi maraton!

Rõõm on näha rõõmu ja sära õpilaste silmades - järjekordselt edu, millise patsiga on hakkama saadud. Õppisime prantsuse patsi ja siis ka juba keerulisemaid versioone prantsuse patsist ja teistest patsidest. Igatahes - palju patse ja palju rõõmu!

Kommenteeri postituse lõpus ja anna teada, milline on Sinu lemmik punutis!


7B klassi tutvus patside punumisega!

...On olemas tavaline punupats - seda oskavad ju kõik. Küll aga samm edasi on tegemist prantsuse patsiga ehk kalasabaga. Seda me ka täna 7B klassi tunnis õppisime ning peab tunnistama, et kõik (ka need, kes arvasid, et nad üldse ei suuda ega taha ega oska) said kalasaba patsi punumisega väga kenasti hakkama. Jõuti isegi kaugemale ja erilisemate patside punumiseni. Jällegi - harjutamine teeb meistriks, nii et head patside punumist kõigile!

Kommenteeri postituse lõpus ning anna teada, milline on Sinu lemmik punutis!

Greete käänuline punutis


17. oktoober 2012

8A klassi punumise maraton!

Aktiivselt ja rutakalt kulges 8A klassi patsipunumise tund, kus üks pats tuli kaunim kui teine.


Kommenteeri postituse lõpus ja anna teada, milline on Sinu lemmik punutis!


16. oktoober 2012

6A klassi patsipunumised!

Tõeliselt positiivne ja aktiivne klass, kes olid patsipunumises väga tulemuslikud! Kui kalasaba on kõikidel selge, siis on võimalik juba edasi liikuda ükskõik millisesse punutise suunda ja vormi. Vaata ka "Õpetused" alt erinevaid punutiste tegemise linke - saad ikka aina uut ja huvitavat näha ja läbi katsetada, kuna iga päev on ju Sinu kõrval nii palju klassikaaslasi, kes kindlasti tahavad ilusa soengu võrra kaunimad välja näha.


Kommenteeri postituse lõpus ja anna teada, milline on Sinu lemmik punutis!



7A klassile patsid pähe!

Kuivõrd palju aktiivseid näppe, valmistamas ilusaid, veel ilusamaid ning kõige ilusamaid punutisi. Alustuseks kõikidele prantsuse ehk tavalise kalasaba patsi teadmised ja oskused ning siis edasi juba uuesuunalistele radadele ja punutiste ideede teostamisele. 

Kommenteeri postituse lõpus ja anna teada, milline on Sinu lemmik punutis!







Palju erinevaid kalasaba patse - Prantsuse pats!                                            

PILDILISA LEIAD POSTITUSE LISAST!

8B klassi patsipunumise vabrik

Siinkohal tekkis 8B klassil võimalus proovida ja katsetada uusi ja kauneid punutisi. Tundub, et kõik said sõrmed soojaks - kes juba veidi edasijõudnud tasemel, kes tublilt kalasaba patsiga hakkama saades. 

Kokkuvõttes ikka kõrgemale kaugemale keerulisemate punutiste suunas!
Kommenteeri postituse lõpus ja anna teada, milline on Sinu lemmik punutis!


Kersti vaimustav ringpunutis


15. oktoober 2012

7C tutvused lehttaignaga - kanapirukas ja kaneelirullid


Kaneelirullid ja kanapirukas perelt nr 3 - Johanna, Deili, Triin, Kadri ja Liisa

Kiitus perele nr 3 - suurepäraselt kujundatud ja kaetud laud, maitsev toit, mis mõlemal juhul õnnestusid ning klõpsatud pilt valminud toidust! Parim võimalik komplekt! Kallid klassikaaslased - tehke järgi ning trumbake üle!

ALLPOOL PILDILISA JA RETSEPTID!

6B klassi imelised punutised!

Iga veerandi viimane käsitöö ja kodunduse tund möödub punutiste punumisega. Kuna kodunduse alla käib etikett ning väljanägemine, siis on oluline roll väljanägemisel ka soengul, mis peab olema viks ja viisakas igal pool. Kuna õnneks on juuste korras hoidmiseks moodi tulnud erinevad punutised, siis on punutiste punumine oluline oskus.

6B klassi õpilased punusid tunnis mitmeid erinevaid punutisi, katsudes kõik saada selgeks kõige peamise punumise viisi - French braid ehk tavalise Prantsuse patsi, eesti mõistes kalasaba punumise. Siinkohal tuleb õpilasi motiveerida ja sisendada, et esimese korraga ei pruugigi tulemus olla koheselt perfektne (kuid see on ka võimalik) - harjutamine on ju see, mis meistriks teeb!


Aurora esmakordne kokkupuude punumiskunstiga Liisa pikkadesse kiharatesse

ALLPOOL PATSILISA

9. oktoober 2012

Sügisesed salatid

Mida ikka muud sügisel valmistada ning süüa kui mitte sügise salatit?

Aga palun, head isu!


Retsept SIIN

Tõeliselt maitsvad küpsetatud banaanid

Kuna täna valmis niivõrd paljudel niivõrd maitsvaid küpsetatud banaane, siis tundsin kohustust jäädvustada iga viimnegi kui üks küpsetatud banaan siia blogisse. Kas tunneksite ka enda magustoidu ära kui nimesid all ei oleks?:)



8. oktoober 2012

Küpsetatud banaanid

Õppeköögis valmisid suurepärased suussulavad küpsetatud banaanid, millest said kõik suure magusakoguse osa. Paadikujulise banaani sisu muudab mustriliseks erivärvilised šokolaaditükid.



Küpsetatud banaanide retsept

5. oktoober 2012

Miskit maiatele magusasõpradele - šokolaadi karamellibrownies

8. klassidega valmistatud šokolaadi brownies - mõnus šokolaadiamps kõikidele, kes armastavad tumedat šokolaadi ning magusaid kooke. Tuleb tunnistada, et nii palju kui oli erinevaid toiduperesid, oli ka erinevaid šokolaadikooke, kuna kõik koogid tulid hoolimata täpselt samasugusest retseptist, nii erineva välimuse kui ka -maitsega.



Soovitus - parim külma piimaga!